Deep Water

De onaangepaste visser Peter Grimes doolt rond op zee. Hij is al gestorven, maar het lukt hem niet om rust te vinden in een eindeloze herhaling van herinneringen: aan zijn gestorven leerjongens, aan de wraakzuchtige dorpsbewoners, aan de al dan niet terechte beschuldigingen van kindermishandeling en -moord.

Benjamin Britten schreef over deze gekwelde Peter Grimes een gelijknamige opera. Hij baseerde zich daarvoor op het gedicht ‘Letters from the Borough’ van George Crabbe. Samen met bewegingsacteur Joey Hageman en muzikant Peter van Os voegde tenor Charles Hens deze bronnen samen tot een aangrijpende operamonoloog over het persoonlijk onvermogen om het geluk vorm te geven en de onschuldige en jonge slachtoffers die daarbij kunnen vallen.

Idee, decor en zang (tenor): Charles Hens
Accordeon en trombone: Peter van Os
Spel: Joey Hageman
Regie, vormgeving, productie: Roswitha Bergman
Artistiek adviseur: GerardJan Rijnders
Lichtontwerp: André Pronk
Techniek en assistent lichtontwerp: Rinnert Veldman