Festival Terug naar het Begin 2016

Op 21 mei 2016 vond het festival Terug Naar Het Begin plaats. Het festival speelde zich af in de oude kerken van Appingedam en de omliggende wierdedorpen en had als thema: “En de Ander”. Tijdens het festival waren deze oude kerkjes het podium en decor voor intieme concerten en optredens.

Dit was de eerste keer dat De Dikke Dingen op Terug naar het Begin uitgenodigd werd. Een week lang onderzochten De Dikke Dingen het thema: “Het nieuwe kijken”.

Voor het thema hadden wij een mascotte aan Het Nieuwe Kijken gekoppeld: de flamingo. Wanneer flamingos zich vrij voelen gaan ze dansen. In hun dans kijken ze alle kanten op om hun nieuwe maatjes te vinden en nieuwe invalshoeken te krijgen.

Dit waren de ontwikkelde projecten:

Kinderprogramma door Suzanne Verhagen:

Flamingo-bord is gebaseerd op het oer-hollandse Ganzenbord. Tijdens het spel bewandel je de levensweg van een Flamingo; waar loopt hij tegenaan, wanneer zoekt hij zijn maatje? In een luchtig bordspel leren we kinderen en volwassenen anders kijken naar zichzelf en anderen.

Audiotour door Eva Weerts

Tijdens de audiotour kon je luisteren naar de fluisterende stem van de stad Appingedam. De stem stuurde hoe je moest kijken naar wat er allemaal is in de stad, wat er gebeurd is en wie er woont.

Installaties door Pim Kraan

Middels verscheidene installaties laten we het publiek anders kijken naar de ruimte en de omgeving. Zo was er een flamingo-vogelhut, waar je flamingo’s kon spotten en tegelijk een kader kreeg om naar de natuur te kijken. Ook was er een schommel met een grote lens, waardoor je zicht op de wereld voor je letterlijk vervormde.

Overige assistentie: Rikus Brederveld en Rinnert Veldman

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s